onsdag 1. juli 2015

En sommerhilsen fra Friluftsområdet

Vi har hatt ett fint år i friluft i år, spennende prosjekter og morsomme aktiviteter!

Vi er ute stort sett hver dag, og har hatt åpent i "Friluft" på mandag, tirsdag og torsdag. På mandager har vi hatt bål, melkekasseklatring, samarbeidsleker som dekkbygging og hinderløype-konkurranse.
Tirsdager har vi hatt mat og drikke oppe i friluft, vi har tent bål, holdt på med spikking og generell frileik på området vårt. På torsdager har vi i tillegg hatt fokus på kunst-prosjekter. Nå på vårparten har vi tatt i bruk bingen istedenfor friluft, her har barna vært travelt opptatt med skateboard, BMX, fotball og generell lek i skogen ved bingen.

Vi kan også informere om at vi har ombestemt oss på zipline-prosjektet, sånn i forhold til de første tankene våre. Sammen har vi besluttet og heller gå for en mobil variant. Denne settes altså opp, og taes ned, for hver gang. En slik løsning gir oss mulighet til å benytte den flere steder og gir oss en mer allsidig bruksmulighet.

Takk for at dere foresatte tar turen opp til oss i friluft og ser de herlige barna deres i leik.
God sommer fra Tommen.


Mvh Tom Ivan Myhre

Litt mer om 4.Klubben :-)

I flere år har vi satset på 4 trinns elever på Vikåsen SFO. Vi så at dette var en gruppe som uten spesiell tilpassing falt fra og valgte å gå hjem istedenfor å velge SFO.

Det bygges en viss forventning hos barn i de laveste trinnene, etter år med noe besøk og innsyn i hva det vil si å være med i 4.klubben. Det er mye aktiviteter og selvstyre for barna, og det å selv få bestemme om du skal være ute eller inne, er nok populært. På Vikåsen har vi fantastiske muligheter til å være ute med mange flotte turmål i nærmiljøet.Turer med tema sopp og bær, bading og skøyter og ski på vinteren er bare noe av det vi kan velge oss.

Barna skal ha stor påvirkningskraft på egen dag, og aktiviteter blir gjerne formet etter hvordan barnegruppen er fra år til år. Noen år kan det være store grupper som liker formingsaktiviteter, andre år er det fysisk aktivitet som får ekstra fokus, og noen ganger er miljøarbeidet fra den voksne i forhold til ulike områder som vennskap, refleksjoner over livet m.m. mer fremtredende.

Vikåsen SFO har i flere år arrangert Julemesse hvor barnas arbeid i løpet av høsten ble solgt og inntektene gikk til Adresseavisen sin juleinnsamling. I fjor prøvde vi en ny vri. Vi inviterte foreldre og familie til 4. klubben til juleverksted og kos med gløgg og egenlagede kaker. Det ble en super ettermiddag hvor barn og voksne hadde det veldig fint sammen. Tilbakemeldingene var bare positive og flere syntes dette var et likeså flott arrangement som julemessa.

En snakkis på SFO er overnattinga til 4.klubben i vinterferien. Ungene gleder seg i flere år, og for noen er det å natte over med så mange kanskje første gangen. En ettermiddag og kveld fylt med leik, spise sammen og spenningen rundt det å legge seg på skolen er stor! Vi har «kino» på et av skolen rom og stemningen er som regel i taket J

Vi erfarer at barna som går sitt siste år SFO har behov for et noe annet opplegg enn det de minste barna har, og at vi med vår satsning har funnet noe som engasjerer og ivaretar barna det siste året de har tilbud om SFO.

Nina

Sjefen for 4.klubben