fredag 6. juni 2014

4.- klubben!

En arena for selvstendighetstrening J

Med større ansvar, mere innflytelse på egen dag og forventninger som er i samsvar med alder, gir vi barna i 4. trinn en mulighet for å forberede seg på det å være hjemme etter skoletid når de starter i 5. trinnet. 10-åringen har ennå mye lek og rastløshet i kroppen, samtidig som det forventes at barnet skal ta ansvar for å klare seg selv i større grad. På 4.-klubben har barna mulighet for nettopp det å ta et større ansvar samtidig som vi har plass til mye lek og moro!!

Dette skal være en arena hvor barnet skal føle en stor grad av medvirkning over egen hverdag. Barna skal i større grad ta ansvar for selv å finne tid for primærbehov som å spise, når de skal hjem og det å gi og ta imot beskjeder.

Aktivitetene på 4 klubben er tilpasset alle behov. Vi etterspør gjerne hva som er av interesse hos barnegruppa og prøver så godt det lar seg gjøre å etterkomme ønskene. Her skal det være plass for alle behov, også plass for individualisme. Det er fokus på å tilby spennende ting som interesserer 10-åringen!

I skoleferier og hele SFO-dager gjør gjerne 4.-klubben noe utenfor SFO’s lokaler. Dette kan være sykkelturer, kino, fjæratur, klatring og tur til byen for å nevne noe. Populært er også den årlige overnattinga som alltid finner sted på torsdag i vinterferieuka!

Vi har fokus på RESPEKT og jobber med å ta ansvar for å være gode rollemodeller for de yngste på SFO. Ofte inviterer vi disse på besøk hvor vi blir bedre kjent med barna gjennom trivelige aktiviteter.  Dette gir de eldste muligheten til å vise de yngste omsorg gjennom lek og moro.

Vi har i flere år hatt en stor gruppe med barn som har stortrivdes på 4.-klubben. Noen er tilstede både på morgen og etter skoletid og vi opplever at 4.-klubben gir en helt unik opplevelse av felleskap.  
Stadig får vi spørsmål fra “pensjonerte” SFO-barn om de ikke kan få starte på SFO igjen J
Bedre skussmål enn det får man ikke!            

4.-klubbsjefen Nina            

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar