torsdag 12. juni 2014

"Friluft"


Området rundt "Rødbrakka" i skogen ovenfor skolen er vår Friluftsbase - vi sier ofte bare "Friluft". Her har vi snekkerrom og forskerbase med utstyr til mye forskjellige aktiviteter, flere gapahuker og "småhytter" og et ellers flott uteområde som er lagt til rette for fysisk uteaktivitet. Området rundt friluftsbasen er mye brukt av barna både i friminuttene og i SFO tiden.
Temaet rundt frilufts basen er, som beskrevet i virksomhetsplanen vår:                                     
"Barn i aktiv leik på uteområdet, gjennom å tilby spennende uteaktiviteter"
Og målet vårt i denne forbindelsen er:
"Egen uteansvarlig skal være tilgjengelig for barna ute i hverdagen. Uteansvarlig skal søke å få barn og voksne til å bruke området gjennom tilrettelegging og inspirasjon. Vi skal søke at minst 15-25 barn til enhver tid benytter seg av friluft/uteområdet på enheten knyttet til den uteansvarlige."


Dette har vi igjen stykket opp i helt konkrete aktiviteter. Friluft er altså en plass hvor vi bl.a. lærer å bruke kniv, sage, lage ved til bål, lage mat på bål og alt mulig annet som har med naturen å gjøre. Vi har hatt mange spennende prosjekter og morsomme aktiviteter. Noen av disse har vært bålbrenning, melkekasseklatring, samarbeidsleker som dekkbygging og hinderløypekonkurranse -og mye mer... Vi er også flere voksne på området av og til, og da med litt andre aktiviteter. Dette kan være kunstprosjekter, forming, såpekoking, matlaging o.l. Vi har de siste to årene også hatt et Frilufts-spel som oppsetting oppe i friluft som Knut og Toril har stått i spissen for.

Det er også bygd opp ulike klatreaktiviteter oppe i friluftsområdet. Vi har også satt i gang et STORT prosjekt med en ganske så stor ZIP-line. Så stort at vi kjører på med å få det godkjent av "park- og tivolitilsynet". Det er ikke "bare-bare" og har dessverre tatt litt lengre tid enn forventet, men nå håper vi at vi kan starte det nye året med zipline som hovedattraksjon i friluft!
 

En liten nyhetssak fra friluft: ser ut til at vår ekorn familie har blitt større og det virker som det er ca. 4 ekornbarn som er født. Vi skal prøve å få dokumentert dette å få lagt ut noen bildet på facebookgruppen vår etter hvert :-).
God sommer fra SFO v/Tommen og Julian.




 

           

 

 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar