fredag 25. april 2014

Julian Borgersen


 

Yndlingsfarge: Blå

Favorittmat: Pasta og eller alt som er spiselig. Eller ikke spiselig for den saks skyld.
Jeg drømmer om: Et par ekstra centimeter.
Litt mer om meg:                                                                                                                                                  Er Barne og ungdomsarbeider. Jeg er en aktiv klatremus som bruker mye tid i klatrehallen. Jeg har brattkort og en del andre kurs som omfatter klatring, rappellering og sikkerhet rundt dette. Jeg har tidligere jobbet på Barneverns institusjoner.
Jeg har vært aktiv fotballspiller som har spilt litt rundt omkring. Blant annet i Trond, Ranheim, Rosenborg JR, Hødd, Ålesund og Skeid.
Jeg er også en rutinert klatrer som har besteget noen fjell. Har også kun igjen et par ruter i klatre hallen som jeg ikke har besteget. Er interessert i friluft og skog og mark. Geocaching er også en morsom fritids syssel. Dette er noe jeg tar med meg til barna og gir de muligheten til å få prøve noe nytt. Dette er morsomme utfordringer både psykisk og fysisk.

Jeg er far til en, snart til to og er 29 år resten av livet.
Motto: Du lever i dag, så grip dagenJ

Ina Altmann-Oettel


 

Yndlingsfarge: lilla

Favorittmat: Penne all'arrabbiata
Jeg drømmer om: fred i hele verden
Litt mer om meg: Jeg kommer egentlig fra Tyskland. Vi har bodd i Norge siden 2005. Jeg tok  sykepleierutdanning i Tyskland, men jeg er ikke autorisert i Norge.
I Norge har vi som familie, bodd og jobbet på ett Camphill felleskap med psyskisk utvikling hemmede voksne i 5 år. Da bodde vi sammen med beboere og andre medarbeidere i et familiehus, så det var alltid minst 10-15 personer i huset. Der hadde jeg ansvar for både pleie, stell og matlaging til hele huset. Samtidig hadde jeg ofte ansvar for fellesmåltider til hele landsbyen. Om sommeren spiste alle hver dag sammen, og ofte var det også møte virksomheter i landsbyen.
Slik sett kunne jeg utøve min hobby i stor grad: lære mye om mat, matlaging og organisering  av matlaging til en større krets. Samtidig har jeg lært mye om økologisk mat, fordi landsbyen også driver en økologisk gård. I oktober 2012 begynte jeg på Vikåsen og liker godt å lage mat på SFO! Jeg prøver å utvikle meg innen matlaging ved å delta på forskjellige kurs. Mine interesse gjelder selvfølgelig mat og da spesiell mat fra naturlige råvarer, mat far forskjellige land osv.
Ellers har jeg 3 jenter fra barnehagealder til ungdomsskolealder og er da aktiv som foreldrepresenstant både i barnehage og skole. I denne sammenheng er jeg veldig interessert i kommunalpolitikk.

torsdag 24. april 2014

Toril Berg - blant venner innimellom også kalt Torilla :-)

 


Yndlingsfarge:  Svart
Favorittmat: Taco og reker
Drømmer om: Jeg ønsker en dag å ta fagbrev som barne og ungdomsarbeider. Noe jeg har tenkt på i lang tid…det blir…det blir J Drømmer også litt om å ta kurs i drama/dramalek for barn.

 Litt mer om meg:
Jeg liker musikk, teater godt. Også formingsaktiviteter og være fysisk aktiv sammen med barn.

På fritiden blir det litt trening, egentrening og dans i gruppe. Ellers liker jeg vintersport; slalåm. Som også mine to gutter er interessert i J
Motto: Carpe diem J

Monica Leknes

 

Yndlingsfarge: Lys lilla (lavendel)

Favorittmat: Laktosefri risengrynsgrøt
Jeg drømmer om: Sol og varme

Litt mer om meg:
Jeg er utdannet barnevernspedagog, og har valgt å fordype meg i diagnosen autisme. Jeg har tidligere jobbet noen år i barnehage og hatt ansvar for barn med spesielle behov der, og jeg har praksis fra skole, hvor jeg hadde ansvaret for barn med sammensatte diagnoser. Jeg har kurs i barn & rom, ergonomi & pedagogikk, fysisk konflikthåndtering, og barns motoriske utvikling. På videregående gikk jeg musikk, dans og drama med hovedvekt på sang og drama. Jeg har også tatt brattkort (sikringskurs i klatring).

Jeg liker å skape noe. Altså liker jeg formingsaktiviteter, og de gangene jeg er med på en aktivitet på SFO så er det gjerne noe sånt. Jeg liker også adrenalinfylte aktiviteter. Jeg har derfor gult belte i judo. Jeg har vært på en jorda-rundt reise og der fikk jeg gjort mye av det jeg synes er morsomt. Jeg har vært på rafting, jeg har hoppa i strikk 47 m. ned, jeg har kjørt zip line, jeg har klappa en tiger, jeg har ridd på elefant, jeg har svømt med ville delfiner. Jeg har dykka ned på 15 m. dyp. Jeg har vært på regnskogsafari og en tre-dagers seiltur som mannskap.
Jeg er gift og har en sønn som heter Adrian.
Motto: Livet er til for å leves.

Ted Sæther - avdelingsleder Vikåsen SFO - alias Superted og Teddybjørn


 

Yndlingsfarge:Blå
Favorittmat: Baccalao
Jeg drømmer om: En sjø og fjære SFO, med hus på stranda og båt på bryggaJ
Litt mer om meg:
Tok  historie grunnfag hvor det ble vanskelig å sitte stille og holde seg våken på samme tidJ
Derfor valgte jeg å starte på førskolelæreutdanninga ved DMMH  i 1995, etter  anbefaling om å prøve noe som var rettet mot arbeid med barn. Stortrivdes der og skjønte at dette var der rette for meg!  Ferdigutdannet jobbet jeg 2 år i en barnehage i Oslo før jeg søkte jobb som avdelingsleder på Vikåsen Skolefritidsordning i august 2000. Her har jeg  fått utfordringer og har det som plommen i egget!

Har hytte ved sjøen hvor jeg drar nesten hver helg. Koser meg stort når jeg ligger utpå i båten og fisker! Med denne bakgrunnen startet jeg med ei «Fjærauke» på Vikåsen SFO . Det har blitt en tradisjon at vi flytter hele SFOen ned i Rotvollfjæra den første uka av sommerferien.
 
Motto: Det ordne sæ!

Knut Frengen - alias Mr. Veritas


 


Yndlingsfarge: Blå
Favorittmat: Taco
Jeg drømmer om: Et akvarium på 5000 liter.
Litt mer om meg:
Har ingen utdannelse som retter seg direkte mot barn. Har vært sterkt tilknyttet basketball i perioden 1980-2000. Var med i oppstarten av minibasket i Trondheim og har vært trener for flere yngre lag i denne perioden. Har deltatt på forskjellige kurs i SFO-regi som omhandler ulike aktiviteter/tema som faller under arbeid med barn. Har i alle år, siden jeg begynte på Vikåsen i 1994, arbeidet både i skolen med barn som trenger ekstra oppfølging av ulik grad og selvfølgelig som barneveileder på SFO. Har hatt ulike arbeidsoppgaver som leder på SFO. I noen perioder som avdelingsleder/baseleder og også som  aktivitetsansvarlig/uteansvarlig.

Jeg har veldig mange forskjellige og ulike interesser. Mye er basert på egne tidligere fritidsinteresser og noe har kommet til i løpet av min tid her på Vikåsen. Jeg kan nevne generell idrett, musikk, teater/drama, uteliv, forming/sløyd, bilde/film/video, teknikk, data og mye mer. Har vært initiativtaker, handyman og pådriver og til å opparbeide friluftsbasen, sykkelløypa, miljøvogna, utelekevogna og teaterscenen.
På fritiden nå for tiden går det på akvarium og fotball. Helgene tilbringes stort sett på hytta ved sjøen der batteriene lades godt opp til ukas høye aktivitetsnivå.
Kan vel si at min kreativitet og nysgjerrighet har dyrket fram alle mine interesser.
Kallenavnet mitt dukker ofte opp når sikkerhet er tema på SFO. Man kan aldri tenke nok på sikkerhet.

Motto: Ingenting er umulig. Det kan bare muligens ta litt lengere tid.

Tom Ivan Myhre - alias Tommen

 


Tommen er av en mer ordknapp variant :-) :
Yndlingsfarge: Candy lilla
Favorittmat:  Entrecote med fløtegratinerte poteter
Jeg drømmer om:  Vinne lotto og reise jorden rundt.

Litt om meg selv:

  • 11 år i 4H, ferdig som alumn.
  • Min første jobb var v/ Kvisslabakken Skole
  • Sommer jobb v/ avlastnings bolig
  • Jobbet 1 år v/Sfo i Ålesund
  • Jobbet ved Vikåsen Sfo  siden 2001- 2011
  • Jobbet ett år v/ Grønmyr bhg 2011- 2012
  • Jobbet  ved Vikåsen Sfo 2012 - fortsatt i arbeid.

Jeg har vært ide-innehaver for Zipline-prosjektene og Vikåsen er den eneste SFO i Norge med egen Zipline i vår skala. Jeg har også vært med og bygget opp Friluft forøvrig slik det er i dag.
Andre interesser er hytteliv- utedo, ikke tv, ikke tlf, fiske i elv og på fjellet, sove ut under åpen himmel, m.m. Liker klatring , RC og lider av HIFI-dilla.

Mottoet mitt er: Årne sæ sekkert!!

Wenche Husby - daglig leder Vikåsen SFO





 


Yndlingsfarge: som voksen ble det ROSA (når jeg var lita var det mintgrønn)!         

Favorittmat: Fondua    
Jeg drømmer om: å kjøpe meg nytt hus – med stor hage som jeg kan dyrke både blomster og grønnsaker i. Også skal jeg pynte hagen med masse forskjellige ting som lysekrone, vimpler, hengekøye m.m. Jeg holder også på å spare til en jacuzzi til å ha i hagen jeg ikke har, men som jeg DRØMMER om J.
                                                          
Jeg er egentlig utdannet reklametegner, men har aldri jobbet som det. Det er fordi jeg fant ut at jeg heller ville arbeide i et «varmere» yrke. Derfor begynte jeg å ta pedagogikk på universitetet. Samtidig fikk jeg jobb i SFO som avdelingsleder, dette var i 1997. Derfor jobbet jeg og studerte mer pedagogikk og kunsthistorie samtidig. Så «forvillet» jeg meg ut i butikksjangeren og ble butikksjef på Panduro Hobby når den startet i Trondheim. Der lærte jeg MYYYYE som jeg har fått god bruk for i SFO. Men jeg savnet jo SFO, så ikke lenge etter var jeg tilbake igjen. Etter hvert ble jeg daglig leder i  SFO – og det er jeg jo enda. I de siste tre årene har jeg brukt fritiden min på å utdanne meg enda mer. Så nå holder jeg på å fullføre en mastergrad i organisasjon og ledelse ved NTNU. Med spesialisering innen relasjonsledelse.
Når jeg var lita så hadde jeg alltid så lyst til å spille et instrument, men jeg fikk ikke lov av mamma og pappa å begynne i korpset (fordi jeg var med på så mye annet rart – fotball, dans, håndball, bordtennis og alpint for eksempel). Så jeg endte opp med å spille grufulle sanger på blokkfløyta mi. MEN det er aldri for sent! Når jeg ble godt voksen så kjøpte jeg meg et piano. Jeg er selvlært, og til det å være er jeg ganske god, men sammenlignet med de som spiller på «ordentlig» så er jeg ikke så god. Det viktigste er at jeg koser meg når jeg spiller! Jeg elsker musikk. Jeg er også veldig glad i å danse, så jeg begynte på jazzballett igjen i fjor. Men jeg liker egentlig best street dance/funk.  Jeg har hytte 12 minutter unna Åre sentrum så jeg står mye på slalomski, det liker jeg godt! Det liker også tenåringssønnen min. Jeg har gjort mye forskjellig opp gjennom årene, og tro det eller ei, men jeg er også godkjent trener i fekting for barn. Det må nesten sies, men er det noe jeg var skikkelig dårlig i, så var det fekting! Så derfor har det ikke blitt så mye av det etterpå. Bra jeg er god på mye annet i stedenfor!
For meg er det viktig å få til en god SFO for barna. Jeg er stolt av å ha fått til så gode arbeidsrutiner og systemer på Vikåsen SFO, samtidig som vi ikke er for fastbundet i systemene. Da blir man bare firkantet – det vil vi ikke være. Og så er jeg veldig opptatt av at vi som jobber her er et lag som skal spille sammen, og at alle skal være med å bidra og bestemme. Jeg har alltid sagt litt på tull at alle SFOene burde hatt et hoppeslått (jeg mener det egentlig - fordi jeg tror at barna digger det!). Derfor er det med glede at jeg i det minste fikk leid inn en hoppegreie til RESPEKT-temadagen. Jeg er også stolt over at vår SFO evner å tenke litt utenfor «boksen» og gjør en del ting som ikke er helt vanlig for SFO sånn tradisjonelt sett. Et annet eksempel på dette er jo at vår SFO bega seg utpå det å lage en svevebane med godkjenning fra park- og tivolitilsynet og full pakke (et tonn med papirarbeid).  Det sier litt om den sporty gjengen vår når 10 av oss har Brattkort - og er ikke den fantastiske gjengen noe å være stolt av så vet ikke jeg! Det viktigste med SFO og jobben vår, samme hvordan vi snur og vender på det, er å gi gode opplevelser og fine hverdager til barna våre!
 
Mottoet mitt er: Det går som det går, og det som itj går det går over:-)
Alt ordner seg! - og det gjør det jo :-)
 

Nina Wold - også kalt sjefen for 4-basen :-)




 
Yndlingsfarge: Elsker friske farger om sommeren, men er nok litt kjedeligere på vinteren, og trekker mye i svart og hvit.

Favorittmat: Jeg elsker alt som kommer fra havet, skjell i alle farger og fasonger,reker,krabbe, Blekksprut,fisk,osv....

Jeg drømmer om: å bo i Italia, på et stort slott (på vinteren, for vår og sommer må vi ha i Norge) når jeg blir gammel, med masse gode venner og barn og barnebarn rundt meg.


Litt mer om meg:
Bakgrunn fra regnskap, og jeg tror nok jeg har en sans for orden fra dette yrket som jeg har tatt med meg i jobben på vikåsen SFO. Forutsigbarhet, tilretteleggelse og sansen for system er noe som kan gjøre dagen lettere både for voksne og barn. Da jeg begynte å jobbe med barn på skole og SFO følte jeg at jeg var kommet på rett hylle...

Jeg har et brennende engasjement for barn som har flere utfordringer enn andre, og jeg har vært på flere kurs i forhold til forskjellige diagnoser og fått ulike arbeidsverktøy. I mange år har jeg jobbet tett på barn med Downs Syndrom, både i skole og SFO. Dette arbeidet har gitt meg mange fantastiske muligheter og opplevelser til å møte mennesker som har beriket mitt liv <3 og fremdeles gjør!

Elsker å lage mat og bake, og har vært på flere kurs i forhold til dette igjennom jobb. Jeg liker å la barna prøve seg på kjøkkenet, og barna elsker det! Det blir stadig travlere i hverdagen så det å gi barna muligheten til å prøve, smake og søle litt er en viktig oppgave for meg. Ettersom jeg jobber mye med de største barna blir det ofte vi gjør ting som de eldste liker å holde på Med. Alt fra aktiviteter i gymsal, lage kreative ting gjerne fra gjennbruksmaterialer, sykkeltur,dans og morro! Jeg er stolt av å ha klart å ta bratt-kortet, selv om jeg nok lider av litt høydeskrekk..

Har vært tillitsvalgt i snart 7 år og har lært masse om arbeidslivspørsmål både igjennom kurs, personalsaker og personlig interesse.

 Jeg har vært mamma i 20 år ,og med to gutter som har vært aktiv i sport ,og glad i friluftsliv, er dette noe som jeg tar med meg I arbeidet mitt. Jeg har også Mange år som lagkontakt, og engasjert forelder;-) På fritida er jeg mye opptatt med trening, danser zumba, går tur med hund og kaill, koser meg på hytta vår og elsker å gå på Kino!!

Motto: Vær mot andre som du vil andre skal være med deg... Det er så enkelt som det!

            Bry deg !
            Aksepter at vi er forskjellige!
            Love life <3

Kjersti Gunnersen Aspaas

  
                                                                       
Yndlingsfarge: Lilla          
Favorittmat: Pizza og tapas
Jeg drømmer om: Drømmen min virker kanskje litt smålig for dere som bor i litt siviliserte strøk J. Jeg som nå bor på en gammel stor gård på Jonsvatnet med brønn (som stort sett er tom) drømmer om ett nytt hus med konstant vanntilførsel. Ellers er drømmen min at jeg skal fortsette å våkne hver dag og glede meg til å gå på jobb.
Litt mer om meg:
Jeg har studert fritidspedagogikk på høyskolen i Vestfold (Tønsberg) og jeg har studert reiseliv på høyskolen i Finmark (Alta). Jeg har tidligere jobbet som fritidsassistent, støttekontakt, jobbet for CP-foreninga i Trondheim og jobbet på Byåsen Skole før jeg starta her på Vikåsen Skole i 2000. Ellers så har jeg  vært sauebonde på fritida J
Interessene mine er trening, stort sett løping i flotte omgivelser rundt drikkevannet i Trondheim. Ellers har jeg vært aktiv langrennsløper i mine yngre dager og trives godt med det ennå. Ikke i det samme tempoet som tidligere da, nå har jeg tross alt med meg to jenter , 1 hund og en mann som absolutt ikke har vært en aktiv langrennsløper. Jeg spiller i korps og det har jeg og drevet med i mange år. Jeg startet i Solbakken Skolekorps før jeg gikk over til Ranheim musikkforening og Trondheim Politiets Brassband. Nå spiller jeg i Bratsberg Voksenkorps. Jeg er interessert i oppussing som seg hør og bør når man bor på en gammel gård der alt må flikkes og pusses på . Jeg er også stor på å skifte ut møbler ( finn.no er nesten min beste venn). I og med at jeg bor på gård og har drevet med sau har jeg jo selvfølgelig også  en Border Collie som gjerne skulle vært stimulert 24 timer i døgnet, for ikke å gå på veggen. Jeg har også 2 jenter på 7 og 11 år. De er aktive i idrett begge to , så det går med en del timer på div håndballbaner, fotballbaner og friidrettsanlegg.
Jeg jobber nå som tiltakskoordinator på sfo. Det betyr at jeg jobber med å utarbeide tiltaksplaner og setter i gang tiltak for barn som trenger litt ekstra støtte i hverdagen. Jeg  jobber en del  med  smågrupper med barn og vi har en del morsomme/ koselige prosjekt. Vi bygger, spiller, leker oss i gymsalen og baker litt.
Motto: I og med at jeg bor der ingen skulle tru at nokon kunne bu, så er det ikke så mye som skal til av komfort før man føler at: "det her e næssen som i byyn".