torsdag 12. juni 2014

"Friluft"


Området rundt "Rødbrakka" i skogen ovenfor skolen er vår Friluftsbase - vi sier ofte bare "Friluft". Her har vi snekkerrom og forskerbase med utstyr til mye forskjellige aktiviteter, flere gapahuker og "småhytter" og et ellers flott uteområde som er lagt til rette for fysisk uteaktivitet. Området rundt friluftsbasen er mye brukt av barna både i friminuttene og i SFO tiden.
Temaet rundt frilufts basen er, som beskrevet i virksomhetsplanen vår:                                     
"Barn i aktiv leik på uteområdet, gjennom å tilby spennende uteaktiviteter"
Og målet vårt i denne forbindelsen er:
"Egen uteansvarlig skal være tilgjengelig for barna ute i hverdagen. Uteansvarlig skal søke å få barn og voksne til å bruke området gjennom tilrettelegging og inspirasjon. Vi skal søke at minst 15-25 barn til enhver tid benytter seg av friluft/uteområdet på enheten knyttet til den uteansvarlige."


Dette har vi igjen stykket opp i helt konkrete aktiviteter. Friluft er altså en plass hvor vi bl.a. lærer å bruke kniv, sage, lage ved til bål, lage mat på bål og alt mulig annet som har med naturen å gjøre. Vi har hatt mange spennende prosjekter og morsomme aktiviteter. Noen av disse har vært bålbrenning, melkekasseklatring, samarbeidsleker som dekkbygging og hinderløypekonkurranse -og mye mer... Vi er også flere voksne på området av og til, og da med litt andre aktiviteter. Dette kan være kunstprosjekter, forming, såpekoking, matlaging o.l. Vi har de siste to årene også hatt et Frilufts-spel som oppsetting oppe i friluft som Knut og Toril har stått i spissen for.

Det er også bygd opp ulike klatreaktiviteter oppe i friluftsområdet. Vi har også satt i gang et STORT prosjekt med en ganske så stor ZIP-line. Så stort at vi kjører på med å få det godkjent av "park- og tivolitilsynet". Det er ikke "bare-bare" og har dessverre tatt litt lengre tid enn forventet, men nå håper vi at vi kan starte det nye året med zipline som hovedattraksjon i friluft!
 

En liten nyhetssak fra friluft: ser ut til at vår ekorn familie har blitt større og det virker som det er ca. 4 ekornbarn som er født. Vi skal prøve å få dokumentert dette å få lagt ut noen bildet på facebookgruppen vår etter hvert :-).
God sommer fra SFO v/Tommen og Julian.




 

           

 

 

 

 

fredag 6. juni 2014

4.- klubben!

En arena for selvstendighetstrening J

Med større ansvar, mere innflytelse på egen dag og forventninger som er i samsvar med alder, gir vi barna i 4. trinn en mulighet for å forberede seg på det å være hjemme etter skoletid når de starter i 5. trinnet. 10-åringen har ennå mye lek og rastløshet i kroppen, samtidig som det forventes at barnet skal ta ansvar for å klare seg selv i større grad. På 4.-klubben har barna mulighet for nettopp det å ta et større ansvar samtidig som vi har plass til mye lek og moro!!

Dette skal være en arena hvor barnet skal føle en stor grad av medvirkning over egen hverdag. Barna skal i større grad ta ansvar for selv å finne tid for primærbehov som å spise, når de skal hjem og det å gi og ta imot beskjeder.

Aktivitetene på 4 klubben er tilpasset alle behov. Vi etterspør gjerne hva som er av interesse hos barnegruppa og prøver så godt det lar seg gjøre å etterkomme ønskene. Her skal det være plass for alle behov, også plass for individualisme. Det er fokus på å tilby spennende ting som interesserer 10-åringen!

I skoleferier og hele SFO-dager gjør gjerne 4.-klubben noe utenfor SFO’s lokaler. Dette kan være sykkelturer, kino, fjæratur, klatring og tur til byen for å nevne noe. Populært er også den årlige overnattinga som alltid finner sted på torsdag i vinterferieuka!

Vi har fokus på RESPEKT og jobber med å ta ansvar for å være gode rollemodeller for de yngste på SFO. Ofte inviterer vi disse på besøk hvor vi blir bedre kjent med barna gjennom trivelige aktiviteter.  Dette gir de eldste muligheten til å vise de yngste omsorg gjennom lek og moro.

Vi har i flere år hatt en stor gruppe med barn som har stortrivdes på 4.-klubben. Noen er tilstede både på morgen og etter skoletid og vi opplever at 4.-klubben gir en helt unik opplevelse av felleskap.  
Stadig får vi spørsmål fra “pensjonerte” SFO-barn om de ikke kan få starte på SFO igjen J
Bedre skussmål enn det får man ikke!            

4.-klubbsjefen Nina            

onsdag 4. juni 2014

RESPEKT på SFO


Vikåsen SFO - RESPEKT

Som en del av det å involvere foreldre/foresatte i respektprogrammet ble dette skrivet utformet i anledning temadagen på SFO. Da det alltid tilkommer nye foreldre/foresatte ønsker vi å legge ut denne informasjonen også her. Denne informasjonen må sees på som et slags "grunnlag" for RESPEKT-arbeidet og det vil kommer mer informasjon i løpet av neste skoleår hvor vi går litt mer i dybden.
Hilsen oss på SFO.

Om RESPEKT.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Fra høsten 2013 er Vikåsen en av flere skoler i Trondheim og Norge som er med i Respektprogrammet. Markaplassen skole og Ranheim skole er også med i programmet. Respektprogrammet kan på en måte sies å være et slags laaaaaaaaangt kurs med både undervisning for oss voksne, og oppgaver som skal gjøres på skolen av både voksne og barn. Det er de voksne ansatte på skolen bestemmer oppgavene, dette ut fra det de lærer på «kurset» og det som de ansatte ser at skolen og barna «trenger». Programmet strekker seg over ca. 2 ½ år men det er meningen at arbeidet skal vare og utvikles videre gjennom mange, mange år! Vi skal arbeide så mye med det at det skal «sitte i veggene».

Målet med RESPEKT                                                                                                                                                               
Respektprogrammet har som mål å øke kvaliteten på elevenes læringsmiljø og redusere problematferd i barne- og ungdomsskolen. Ordet RESPEKT er et nøkkelord i skolenes arbeid med å skape et godt klima for læring. Det betyr egentlig det samme som «å se om igjen/se på ny». Alle voksne skal være tydelige omsorgspersoner som samtidig stiller krav. Når de voksne må gripe inn skal de gjøre dette på en varm, tydelig og respektfull måte.

Hvem er våre «lærere»?                                                                                                                                                              
Kursdagene er arrangert av Nasjonalt senter for læringsmiljø og adferdsforskning som ligger i Stavanger. Hvis vi skal si det på en litt annen måte, så er «lærerne» våre de som kan aller mest om dette i hele landet. Det vi lærer om i RESPEKTprogrammet er forskningsbasert og ikke basert på det «noen tror og mener». Det liker vi godt! I tillegg så får vi jevnlig veiledning på skolen vår av «lærerne». 

Kursdagene                                                                                                                                                                                                
Det er i alt 5 kursdager med ulike tema. Det er litt vanskelig å forklare innholdet kort og med enkle ord, så det kommer noen faglige begreper også, slik at de som er veldig interessert kan finne ut mer av det på egen hånd. Den første kursdagen handlet om «God start», her snakket vi mye om det sosiale vakuumet som oppstår i en gruppe etter for eksempel en ferie, eller i nye mer usikre situasjoner. Der lærte vi mye om hvor viktig det er at den voksne tar styringen, og hva som kan skje dersom vi ikke gjør det. Samtidig ble vi gjort oppmerksom på at alle disse situasjonene med «sosialt vakuum» er gode muligheter for å skape nye gode mønstre. Vi lærte også mye om mekanismene i forhold til atferd. Det at det er ulike drivkrefter og at de må behandles forskjellig. Her lærte vi om begrepene proaktiv og reaktiv aggresjon.  Den andre kursdagen handlet om klasseledelse/ gruppeledelse. Tredje kursdag handlet om mobbing og dette var veldig lærerikt for oss. Nå har vi fått mange nye innspill på hvordan vi skal klare å avdekke mobbing og imøtekomme utfordringene. Dette er et meget viktig arbeid. De siste 2 kursdagene kommer til å handle om hvordan vi voksne kan bli bedre i arbeidet med de stille og sårbare barna, og også de sårbare som uttrykker seg med mye og sterk atferd. Nå arbeider vi jo hele tiden med temaene på kursdagene fra før også da, men på kurs får vi lært enda mer og får sett på det vi allerede gjør med litt nye øyne! Det som også er veldig viktig er at HELE personalet er med på disse kursdagen, slik at vi lærer det samme alle sammen.

Hvordan organiserer vi det på skolen                                                                                                                                                              
På Vikåsen skole har vi en prosjektgruppe som «styrer» prosessene, lederen for denne gruppen er fagleder Geir Myran. I tillegg i denne gruppen sitter det representanter fra hvert trinn, fra SFO og rektor. Vi arbeider mye med RESPEKT i møtetiden og i teamarbeidet på skolen. Der blir vi enige om hva og hvordan vi skal gjøre ting for at barna skal lære enda mer på skolen og få det enda bedre. Vi arbeider også med RESPEKT sammen med elevene/barna i skolehverdagen.

Hva gjør vi på Vikåsen skole/SFO                                                                                                                                            
Vi feiret oppstarten av RESPEKT i høst ute på skoleplassen, og markerte det hele med et smell (vitensenteret stilte med «åpnings-smell») etterpå var det is og brus til alle elevene. Vi arbeider jo med RESPEKT på hele skolen, derfor er noe av det vi gjør er likt, enten det er på SFO eller i undervisning. Blant annet så skal vi si «HEI» til alle de vi møter på skolen.  Vi har også arbeidet med det å erobre rommene ved at vi som er voksen inntar rommene først, og tydelig legger rammene for hvordan vi gjør det her. Og vi har siden oppstart hatt et enda sterkere fokus enn tidligere på å se den enkelte. For eksempel: På SFO så henter vi barna i lyttekroken før de skal på SFO. Der ser vi den enkelte, og er helt sikre på det, fordi vi «klasker» (en slags håndhilsen) og bruker navnet på barnet i det vi «klasker». Her gir vi også beskjeder om dagen i dag, slik at alle vet hva som skal skje. Deretter går barna i følge med den voksne bort til SFO-arealene. Denne lille endringen medfører enda flere endringer. Blant annet er det mindre konflikter i garderobene m.m. Dette er bare for å gi et eksempel på at en liten endring skaper større endringer – noe som er en viktig tanke i RESPEKT-programmet. De ulike trinnene arbeider også med å se den enkelte og erobring av rom, men med noe ulikt innhold. På temadagen på SFO om RESPEKT den 13.mars kommer også barna til å lære enda mer om RESPEKT + en stoooor overraskelse…

Fra foreldremøtet på SFO                                                                                                                                                                 
Foreldre/foresatte er også viktig for hvor vellykket RESPEKT-arbeidet blir etter hvert. Derfor ble de som deltok på foreldremøtet i høst spurt om hvordan de ønsker å samarbeide om temaet. Her er noe av det som foreldre/foresatte selv kom fram til:

·         Foreldre/foresatte skal også si «Hei» til alle på skolen. Både til stor og liten, ansatte og andre foreldre.

·         Bry deg! Dvs. stoppe/gripe inn dersom du ser noe som ikke er bra (du skal ikke løse det, bare stopp situasjonen og hent hjelp til å løse det).

·         Foreldre må spille på lag – dvs. arbeide med de sosiale målene i ukeplanen, ta disse på alvor.

·         Informer andre foreldre om det foreldrene ble enige om (dette er 2. gang det utgis i skriftlig form).

·         Info om RESPEKT til hjemmet og om aktivitetene (altså dette skrivet + kommer mer senere for alle foreldre (ikke bare SFO) - både generell info, eksempler og mer spisset fagstoff).

·         Info om aktivitetene på facebook og bloggen (større fokus på FB i neste uke (pga. temadagen) og det kommer stoff på bloggen i løpet av april/mai).

·         Flere foreldre ønsket å stille på dugnad dersom det var noe vi trengte hjelp til. F.eks. med friluftsområdet, temadager e.l..

Vi jobber på mange plan med forskjellige ting 
                                                                                                                                                                                                                        Som dere ser så gjør vi litt forskjellig på flere plan. Noe er helt konkrete og detaljerte tiltak, annet er å belyse vår egen praksis og forsøke å se oss selv med nytt blikk - RESPEKT. Det vi ellers arbeider med nå er litt rundt hva vi ønsker at skolen vår skal signalisere, både klasserom, SFO-arealer og fellesarealer. Neste tema som er like rundt hjørnet er hvordan vi best kan arbeide med mobbing i lys av det nye vi har lært. Vi skal gjøre det beste vi kan for å utvikle oss for at barna våre skal få størst mulig læringsutbytte, trivsel, trygghet og tilhørighet hos oss. Dette gjør vi sammen. Vi LØFTER oss sammen J !

fredag 25. april 2014

Julian Borgersen


 

Yndlingsfarge: Blå

Favorittmat: Pasta og eller alt som er spiselig. Eller ikke spiselig for den saks skyld.
Jeg drømmer om: Et par ekstra centimeter.
Litt mer om meg:                                                                                                                                                  Er Barne og ungdomsarbeider. Jeg er en aktiv klatremus som bruker mye tid i klatrehallen. Jeg har brattkort og en del andre kurs som omfatter klatring, rappellering og sikkerhet rundt dette. Jeg har tidligere jobbet på Barneverns institusjoner.
Jeg har vært aktiv fotballspiller som har spilt litt rundt omkring. Blant annet i Trond, Ranheim, Rosenborg JR, Hødd, Ålesund og Skeid.
Jeg er også en rutinert klatrer som har besteget noen fjell. Har også kun igjen et par ruter i klatre hallen som jeg ikke har besteget. Er interessert i friluft og skog og mark. Geocaching er også en morsom fritids syssel. Dette er noe jeg tar med meg til barna og gir de muligheten til å få prøve noe nytt. Dette er morsomme utfordringer både psykisk og fysisk.

Jeg er far til en, snart til to og er 29 år resten av livet.
Motto: Du lever i dag, så grip dagenJ

Ina Altmann-Oettel


 

Yndlingsfarge: lilla

Favorittmat: Penne all'arrabbiata
Jeg drømmer om: fred i hele verden
Litt mer om meg: Jeg kommer egentlig fra Tyskland. Vi har bodd i Norge siden 2005. Jeg tok  sykepleierutdanning i Tyskland, men jeg er ikke autorisert i Norge.
I Norge har vi som familie, bodd og jobbet på ett Camphill felleskap med psyskisk utvikling hemmede voksne i 5 år. Da bodde vi sammen med beboere og andre medarbeidere i et familiehus, så det var alltid minst 10-15 personer i huset. Der hadde jeg ansvar for både pleie, stell og matlaging til hele huset. Samtidig hadde jeg ofte ansvar for fellesmåltider til hele landsbyen. Om sommeren spiste alle hver dag sammen, og ofte var det også møte virksomheter i landsbyen.
Slik sett kunne jeg utøve min hobby i stor grad: lære mye om mat, matlaging og organisering  av matlaging til en større krets. Samtidig har jeg lært mye om økologisk mat, fordi landsbyen også driver en økologisk gård. I oktober 2012 begynte jeg på Vikåsen og liker godt å lage mat på SFO! Jeg prøver å utvikle meg innen matlaging ved å delta på forskjellige kurs. Mine interesse gjelder selvfølgelig mat og da spesiell mat fra naturlige råvarer, mat far forskjellige land osv.
Ellers har jeg 3 jenter fra barnehagealder til ungdomsskolealder og er da aktiv som foreldrepresenstant både i barnehage og skole. I denne sammenheng er jeg veldig interessert i kommunalpolitikk.

torsdag 24. april 2014

Toril Berg - blant venner innimellom også kalt Torilla :-)

 


Yndlingsfarge:  Svart
Favorittmat: Taco og reker
Drømmer om: Jeg ønsker en dag å ta fagbrev som barne og ungdomsarbeider. Noe jeg har tenkt på i lang tid…det blir…det blir J Drømmer også litt om å ta kurs i drama/dramalek for barn.

 Litt mer om meg:
Jeg liker musikk, teater godt. Også formingsaktiviteter og være fysisk aktiv sammen med barn.

På fritiden blir det litt trening, egentrening og dans i gruppe. Ellers liker jeg vintersport; slalåm. Som også mine to gutter er interessert i J
Motto: Carpe diem J

Monica Leknes

 

Yndlingsfarge: Lys lilla (lavendel)

Favorittmat: Laktosefri risengrynsgrøt
Jeg drømmer om: Sol og varme

Litt mer om meg:
Jeg er utdannet barnevernspedagog, og har valgt å fordype meg i diagnosen autisme. Jeg har tidligere jobbet noen år i barnehage og hatt ansvar for barn med spesielle behov der, og jeg har praksis fra skole, hvor jeg hadde ansvaret for barn med sammensatte diagnoser. Jeg har kurs i barn & rom, ergonomi & pedagogikk, fysisk konflikthåndtering, og barns motoriske utvikling. På videregående gikk jeg musikk, dans og drama med hovedvekt på sang og drama. Jeg har også tatt brattkort (sikringskurs i klatring).

Jeg liker å skape noe. Altså liker jeg formingsaktiviteter, og de gangene jeg er med på en aktivitet på SFO så er det gjerne noe sånt. Jeg liker også adrenalinfylte aktiviteter. Jeg har derfor gult belte i judo. Jeg har vært på en jorda-rundt reise og der fikk jeg gjort mye av det jeg synes er morsomt. Jeg har vært på rafting, jeg har hoppa i strikk 47 m. ned, jeg har kjørt zip line, jeg har klappa en tiger, jeg har ridd på elefant, jeg har svømt med ville delfiner. Jeg har dykka ned på 15 m. dyp. Jeg har vært på regnskogsafari og en tre-dagers seiltur som mannskap.
Jeg er gift og har en sønn som heter Adrian.
Motto: Livet er til for å leves.

Ted Sæther - avdelingsleder Vikåsen SFO - alias Superted og Teddybjørn


 

Yndlingsfarge:Blå
Favorittmat: Baccalao
Jeg drømmer om: En sjø og fjære SFO, med hus på stranda og båt på bryggaJ
Litt mer om meg:
Tok  historie grunnfag hvor det ble vanskelig å sitte stille og holde seg våken på samme tidJ
Derfor valgte jeg å starte på førskolelæreutdanninga ved DMMH  i 1995, etter  anbefaling om å prøve noe som var rettet mot arbeid med barn. Stortrivdes der og skjønte at dette var der rette for meg!  Ferdigutdannet jobbet jeg 2 år i en barnehage i Oslo før jeg søkte jobb som avdelingsleder på Vikåsen Skolefritidsordning i august 2000. Her har jeg  fått utfordringer og har det som plommen i egget!

Har hytte ved sjøen hvor jeg drar nesten hver helg. Koser meg stort når jeg ligger utpå i båten og fisker! Med denne bakgrunnen startet jeg med ei «Fjærauke» på Vikåsen SFO . Det har blitt en tradisjon at vi flytter hele SFOen ned i Rotvollfjæra den første uka av sommerferien.
 
Motto: Det ordne sæ!

Knut Frengen - alias Mr. Veritas


 


Yndlingsfarge: Blå
Favorittmat: Taco
Jeg drømmer om: Et akvarium på 5000 liter.
Litt mer om meg:
Har ingen utdannelse som retter seg direkte mot barn. Har vært sterkt tilknyttet basketball i perioden 1980-2000. Var med i oppstarten av minibasket i Trondheim og har vært trener for flere yngre lag i denne perioden. Har deltatt på forskjellige kurs i SFO-regi som omhandler ulike aktiviteter/tema som faller under arbeid med barn. Har i alle år, siden jeg begynte på Vikåsen i 1994, arbeidet både i skolen med barn som trenger ekstra oppfølging av ulik grad og selvfølgelig som barneveileder på SFO. Har hatt ulike arbeidsoppgaver som leder på SFO. I noen perioder som avdelingsleder/baseleder og også som  aktivitetsansvarlig/uteansvarlig.

Jeg har veldig mange forskjellige og ulike interesser. Mye er basert på egne tidligere fritidsinteresser og noe har kommet til i løpet av min tid her på Vikåsen. Jeg kan nevne generell idrett, musikk, teater/drama, uteliv, forming/sløyd, bilde/film/video, teknikk, data og mye mer. Har vært initiativtaker, handyman og pådriver og til å opparbeide friluftsbasen, sykkelløypa, miljøvogna, utelekevogna og teaterscenen.
På fritiden nå for tiden går det på akvarium og fotball. Helgene tilbringes stort sett på hytta ved sjøen der batteriene lades godt opp til ukas høye aktivitetsnivå.
Kan vel si at min kreativitet og nysgjerrighet har dyrket fram alle mine interesser.
Kallenavnet mitt dukker ofte opp når sikkerhet er tema på SFO. Man kan aldri tenke nok på sikkerhet.

Motto: Ingenting er umulig. Det kan bare muligens ta litt lengere tid.

Tom Ivan Myhre - alias Tommen

 


Tommen er av en mer ordknapp variant :-) :
Yndlingsfarge: Candy lilla
Favorittmat:  Entrecote med fløtegratinerte poteter
Jeg drømmer om:  Vinne lotto og reise jorden rundt.

Litt om meg selv:

  • 11 år i 4H, ferdig som alumn.
  • Min første jobb var v/ Kvisslabakken Skole
  • Sommer jobb v/ avlastnings bolig
  • Jobbet 1 år v/Sfo i Ålesund
  • Jobbet ved Vikåsen Sfo  siden 2001- 2011
  • Jobbet ett år v/ Grønmyr bhg 2011- 2012
  • Jobbet  ved Vikåsen Sfo 2012 - fortsatt i arbeid.

Jeg har vært ide-innehaver for Zipline-prosjektene og Vikåsen er den eneste SFO i Norge med egen Zipline i vår skala. Jeg har også vært med og bygget opp Friluft forøvrig slik det er i dag.
Andre interesser er hytteliv- utedo, ikke tv, ikke tlf, fiske i elv og på fjellet, sove ut under åpen himmel, m.m. Liker klatring , RC og lider av HIFI-dilla.

Mottoet mitt er: Årne sæ sekkert!!

Wenche Husby - daglig leder Vikåsen SFO





 


Yndlingsfarge: som voksen ble det ROSA (når jeg var lita var det mintgrønn)!         

Favorittmat: Fondua    
Jeg drømmer om: å kjøpe meg nytt hus – med stor hage som jeg kan dyrke både blomster og grønnsaker i. Også skal jeg pynte hagen med masse forskjellige ting som lysekrone, vimpler, hengekøye m.m. Jeg holder også på å spare til en jacuzzi til å ha i hagen jeg ikke har, men som jeg DRØMMER om J.
                                                          
Jeg er egentlig utdannet reklametegner, men har aldri jobbet som det. Det er fordi jeg fant ut at jeg heller ville arbeide i et «varmere» yrke. Derfor begynte jeg å ta pedagogikk på universitetet. Samtidig fikk jeg jobb i SFO som avdelingsleder, dette var i 1997. Derfor jobbet jeg og studerte mer pedagogikk og kunsthistorie samtidig. Så «forvillet» jeg meg ut i butikksjangeren og ble butikksjef på Panduro Hobby når den startet i Trondheim. Der lærte jeg MYYYYE som jeg har fått god bruk for i SFO. Men jeg savnet jo SFO, så ikke lenge etter var jeg tilbake igjen. Etter hvert ble jeg daglig leder i  SFO – og det er jeg jo enda. I de siste tre årene har jeg brukt fritiden min på å utdanne meg enda mer. Så nå holder jeg på å fullføre en mastergrad i organisasjon og ledelse ved NTNU. Med spesialisering innen relasjonsledelse.
Når jeg var lita så hadde jeg alltid så lyst til å spille et instrument, men jeg fikk ikke lov av mamma og pappa å begynne i korpset (fordi jeg var med på så mye annet rart – fotball, dans, håndball, bordtennis og alpint for eksempel). Så jeg endte opp med å spille grufulle sanger på blokkfløyta mi. MEN det er aldri for sent! Når jeg ble godt voksen så kjøpte jeg meg et piano. Jeg er selvlært, og til det å være er jeg ganske god, men sammenlignet med de som spiller på «ordentlig» så er jeg ikke så god. Det viktigste er at jeg koser meg når jeg spiller! Jeg elsker musikk. Jeg er også veldig glad i å danse, så jeg begynte på jazzballett igjen i fjor. Men jeg liker egentlig best street dance/funk.  Jeg har hytte 12 minutter unna Åre sentrum så jeg står mye på slalomski, det liker jeg godt! Det liker også tenåringssønnen min. Jeg har gjort mye forskjellig opp gjennom årene, og tro det eller ei, men jeg er også godkjent trener i fekting for barn. Det må nesten sies, men er det noe jeg var skikkelig dårlig i, så var det fekting! Så derfor har det ikke blitt så mye av det etterpå. Bra jeg er god på mye annet i stedenfor!
For meg er det viktig å få til en god SFO for barna. Jeg er stolt av å ha fått til så gode arbeidsrutiner og systemer på Vikåsen SFO, samtidig som vi ikke er for fastbundet i systemene. Da blir man bare firkantet – det vil vi ikke være. Og så er jeg veldig opptatt av at vi som jobber her er et lag som skal spille sammen, og at alle skal være med å bidra og bestemme. Jeg har alltid sagt litt på tull at alle SFOene burde hatt et hoppeslått (jeg mener det egentlig - fordi jeg tror at barna digger det!). Derfor er det med glede at jeg i det minste fikk leid inn en hoppegreie til RESPEKT-temadagen. Jeg er også stolt over at vår SFO evner å tenke litt utenfor «boksen» og gjør en del ting som ikke er helt vanlig for SFO sånn tradisjonelt sett. Et annet eksempel på dette er jo at vår SFO bega seg utpå det å lage en svevebane med godkjenning fra park- og tivolitilsynet og full pakke (et tonn med papirarbeid).  Det sier litt om den sporty gjengen vår når 10 av oss har Brattkort - og er ikke den fantastiske gjengen noe å være stolt av så vet ikke jeg! Det viktigste med SFO og jobben vår, samme hvordan vi snur og vender på det, er å gi gode opplevelser og fine hverdager til barna våre!
 
Mottoet mitt er: Det går som det går, og det som itj går det går over:-)
Alt ordner seg! - og det gjør det jo :-)
 

Nina Wold - også kalt sjefen for 4-basen :-)




 
Yndlingsfarge: Elsker friske farger om sommeren, men er nok litt kjedeligere på vinteren, og trekker mye i svart og hvit.

Favorittmat: Jeg elsker alt som kommer fra havet, skjell i alle farger og fasonger,reker,krabbe, Blekksprut,fisk,osv....

Jeg drømmer om: å bo i Italia, på et stort slott (på vinteren, for vår og sommer må vi ha i Norge) når jeg blir gammel, med masse gode venner og barn og barnebarn rundt meg.


Litt mer om meg:
Bakgrunn fra regnskap, og jeg tror nok jeg har en sans for orden fra dette yrket som jeg har tatt med meg i jobben på vikåsen SFO. Forutsigbarhet, tilretteleggelse og sansen for system er noe som kan gjøre dagen lettere både for voksne og barn. Da jeg begynte å jobbe med barn på skole og SFO følte jeg at jeg var kommet på rett hylle...

Jeg har et brennende engasjement for barn som har flere utfordringer enn andre, og jeg har vært på flere kurs i forhold til forskjellige diagnoser og fått ulike arbeidsverktøy. I mange år har jeg jobbet tett på barn med Downs Syndrom, både i skole og SFO. Dette arbeidet har gitt meg mange fantastiske muligheter og opplevelser til å møte mennesker som har beriket mitt liv <3 og fremdeles gjør!

Elsker å lage mat og bake, og har vært på flere kurs i forhold til dette igjennom jobb. Jeg liker å la barna prøve seg på kjøkkenet, og barna elsker det! Det blir stadig travlere i hverdagen så det å gi barna muligheten til å prøve, smake og søle litt er en viktig oppgave for meg. Ettersom jeg jobber mye med de største barna blir det ofte vi gjør ting som de eldste liker å holde på Med. Alt fra aktiviteter i gymsal, lage kreative ting gjerne fra gjennbruksmaterialer, sykkeltur,dans og morro! Jeg er stolt av å ha klart å ta bratt-kortet, selv om jeg nok lider av litt høydeskrekk..

Har vært tillitsvalgt i snart 7 år og har lært masse om arbeidslivspørsmål både igjennom kurs, personalsaker og personlig interesse.

 Jeg har vært mamma i 20 år ,og med to gutter som har vært aktiv i sport ,og glad i friluftsliv, er dette noe som jeg tar med meg I arbeidet mitt. Jeg har også Mange år som lagkontakt, og engasjert forelder;-) På fritida er jeg mye opptatt med trening, danser zumba, går tur med hund og kaill, koser meg på hytta vår og elsker å gå på Kino!!

Motto: Vær mot andre som du vil andre skal være med deg... Det er så enkelt som det!

            Bry deg !
            Aksepter at vi er forskjellige!
            Love life <3